Stappen maar

Sinds de hele medische toestand van afgelopen zomer was er wat de klad geraakt in mijn activiteit. Qua sport en bewegen bedoel ik dan. Best opmerkelijk, al zeg ik het zelf, want ik hou nogal van activiteit, maar het was toch het geval.

Schijnbaar is een niet meewerkend gestel en een mammamelkafhankelijke, flesweigerende baby met een wat grillig slaappatroon een goed recept voor inactiviteit. En hoewel ik dat prima te verantwoorden vind, baalde ik er stiekem toch wel van dat ik het niet zo voor elkaar kreeg om wat actiever te worden.

Grappig genoeg meende mijn zorgverzekeraar mij een handje te kunnen helpen. Toevallig, ik neem tenminste niet aan dat ze op de hoogte waren van mijn beweegpatroon, selecteerden ze mij voor deelname aan een beweegprogramma.

In dat programma word je als deelnemer beloond voor bewegen. Als je je dagelijkse en wekelijkse stappendoelen behaalt, krijg je geld. En hoewel ik ergens vind dat mijn zorgverzekeraar zich niet met mijn beweging hoeft te bemoeien en ik het ook wat discutabel vind dat ik me in feite laat betalen om in beweging te komen werd ik toch geprikkeld.

Niet in de laatste plaats omdat die stappen geteld kunnen worden met een iWatch en men wat korting gaf op de aanschaf van zo’n ding. Dat horloge stond al lang op mijn wensenlijstje.

Derhalve ging ik overstag. Ik heb nu een prachtig horloge en ga natuurlijk mijn uiterste best doen om alle benodigde stappen te zetten. Zo rende ik op de eerste januari door de regen en ik ben voornemens dat geregeld te gaan herhalen. Hoewel het ook best droog mag blijven!

Geef een reactie