Poppenmoeder II

De peuterdochter ontwikkelt zich gewoon verder en dat is terug te zien in haar spel. Zo af en toe hebben we eens een ochtendje helemaal niets en juist dan is het goed, en bijzonder schattig ook, om te zien dat haar poppenmoederkwaliteiten ook uitgebreid werden.

De peuterdochter heeft twee ‘kindertjes’. De ene heeft niet geheel toevallig dezelfde naam als de babydochter, de ander heet al sinds ze hier in huis woont (en dat is sinds de geboorte van de peuterdochter) Lisa.

De beide poppenkindertjes worden steeds beter verzorgd. Natuurlijk belanden ze nog geregeld op de grond als ze onverhoopt een keer in de weg liggen, maar ze krijgen ook eten. Ze slapen meestal lekker in hun poppenbedjes, drinken geregeld bij hun moeder, er worden verhaaltjes voorgelezen en als ze verdrietig zijn worden ze getroost.

De laatste weken vind ik het span vaak in de poppenbedjes. De peuterdochter heeft ontdekt dag het stapelbed omgetoverd kan worden tof tweepersoonsbed en dat vinden haar kindjes toch het fijnst slapen. En dan wel graag met hun mamma er bij.

Prachtig om te zien hoe zorgzaam ze dan is. Samen met een pop onder de deken leest ze voor uit boek. En daarna mocht pop slapen.

Geef een reactie