Naast anti-sociaal ben ik ook nog al slecht in regel- en/of administratie-achtige dingen. In het pre-kindertijdperk kon ik dat nog wel eens een beetje verbloemen, maar nu mijn tijd wat schaarser is, en vooruit, mijn hoofd wat warriger, loop ik nogal eens tegen de lamp.

Zo raak ik wel eens brieven kwijt, vergeet ik afspraken te maken en meer van dat soort dingen. Gelukkig heb ik een fantastische vent die goed is belangrijke, ingewikkelde en saaie dingen zoals belastingen, hypotheken en opruimen van de bijbehorende papieren. Anders zou het hier in huis helemaal mis gaan.

Het ding met (kleine) kinderen is dat de tijd om dingen te regelen minder wordt en het aantal te regelen dingen juist meer. U begrijpt, dat is knap lastig voor mij want ik kan nu eenmaal niet alles aan de man overlaten en zo af en toe moet ik echt aan de bak.

Zo moest ik me oriënteren op zwemles, bellen met de administratie van de bso, organiseren dat ik straks op de goede dag naar school kan, een zorgafspraak maken en nog iets kinderopvangachtigs uitzoeken.

Ik was in vorm want ik deed tot alles een poging. Mooi suf dat de meeste dingen vervolgens niet afgerond kunnen, maar goed, ik zette het in ieder geval in gang.

Ik hoop dan altijd dat ik voorlopig weer klaar ben maar er blijven zich doorgaans nieuwe dingen aandienen. Kan ik wel mooi blijven oefenen. Wie weet word ik er ooit nog eens goed in.

Foto: samen regelen