Foto op glas

Of het me wat leek om een foto op glas te reviewen, werd me gevraagd. Nu ben ik doorgaans wel in voor een testje en het toeval wilde dat er een paar weken eerder hele toffe foto’s waren gemaakt. Dus ja, dat leek me wel wat.

Het idee van een foto op glas is, u raadt het al, dat je een foto naar keuze op plexiglas laat zetten. Een aluminium foto is trouwens ook mogelijk. Via de sites kun je precies bekijken wat de kosten en mogelijkheden zijn en het daadwerkelijk ontwerpen van je eigen glazen foto is heel eenvoudig.

Het moeilijke deel vond ik het uitzoeken van een foto. In het kader van een ander project was Lisa foto’s van de kindjes en mijzelf komen maken en daar waren heel veel toffe foto’s uitgekomen. Ik vond het nog niet zo makkelijk om een kandidaat voor op het glas te selecteren.

Je moet je namelijk ook bedenken dat zo’n glazen plaat een extra dimensie geeft aan het geheel. Een soort hoogglans in het kwadraat, om het zo maar eens te zeggen. Uiteindelijk kozen we, de man dacht ook mee natuurlijk, voor een foto met een betrekkelijk donkere achtergrond maar wel met sprekende kleuren.

Ik ben nog steeds een beetje verbaasd hoe ontzettend goed de combinatie van de vrij donkere foto en het glas heeft uitgepakt. De kleuren springen er echt prachtig uit. Ik kan er naar blijven kijken, het is zo’n mooi plaatje dat ontzettend versterkt wordt door deze manier van afdrukken.

Voor een kiekjesmaker als mijzelf is het vervolgens heel lastig om het resultaat goed op de foto te krijgen. De foto komt te hangen op een lichte achtergrond waar ook veel licht binnenvalt. Mocht je willen zien hoe het er echt uitziet, wees welkom.

Voor de duidelijkheid; het betreft hier een gesponsord artikel

Heel veel dank aan Lisa, die haar prachtige foto ter beschikking stelde 💕. Hieronder de zwart-wit versie.

Geef een reactie