Kunstroute

Traditiegetrouw is de laatste schoolweek er één die vol zit met allerlei bijzondere activiteiten. Denk ik tenminste, want mijn ervaring met laatste basisschoolweken is niet uitzonderlijk groot.

Ik vermoed dat onze laatste schoolweken de komende jaren bij definitie nog iets drukker gaan worden dan voor veel anderen want de verjaardag van zowel de kleuterzoon als de peuterdochter zullen altijd in de vakantie vallen. En dat vraagt dan om actie in die gewraakte laatste schoolweek.

De kleuterzoon deelde derhalve uit op school, nam afscheid van groep acht, sprong op allerhande springkussens, had een kinderfeestje van een vriendje en zal na de laatste schooldag zijn eigen feestje vieren.

Tussen al deze drukte door werd op donderdag een kunstproject op school afgesloten met een heuse kunstroute. Superleuk, in de wijk en bij school stonden verschillende kunstwerken van alle klassen opgesteld. Dit jaar in het thema beestenbende.

Het enige ietsiepietsie kleine nadeel aan deze kunstroute is de timing. Deze week is dus toch al erg druk, de donderdag is bij ons niet de allerbeste dag qua vermoeidheid en tussen zes en acht uur ’s avonds is natuurlijk ook vragen om problemen met nog een peuter en een dreumes.

Vorig jaar drukte ik vanwege deze belabberde timing mijn snor. Met een baby van een paar maanden vond ik dat gerechtvaardigd. Dit jaar laadde ik de dreumes in de kinderwagen en ging dan toch maar.

Het verliep nog tamelijk soepel en de kunst was echt leuk om te zien. Wellicht voor herhaling vatbaar, hoewel ik schuiven qua tijd, dag én week zou waarderen.

Geef een reactie