Luie mamma feest

De kleuterzoon wordt over een paar weken zes en dat vroeg met de zomervakantie voor de deur om wat aandacht. Er moest worden uitgedeeld en we konden met goed fatsoen ook echt niet meer om een kinderfeestje heen.

De afgelopen jaren was ik in het kader van de uitdeelgelegenheid best creatief geweest met watermeloen. Ik knutselde er een monster en een draak van en scoorde een stapel ‘toffe mamma’ punten bij de kleuterzoon.

Dit jaar ontbrak het me een beetje aan tijd en zin moet ik bekennen. En daarom maakte ik mezelf er buitengewoon makkelijk van af en kocht een berg knijpfruit. Grappig genoeg was de kleuterzoon ook hier helemaal happy mee; hij houdt nogal van knijpfruit namelijk.

Het feestje op school was leuk, en ik geloof niet dat er een kleuter was die last had van mijn gemakzuchtigheid. Hoewel er wel een jongetje kwam vragen waarom de traktatie gezond was. Gelukje voor hem, in het kader van de festiviteiten die week kreeg de klas er een ijsje achteraan. Nog goed dat ik me niet had uitgesloofd.

Restte nog het kinderfeestje. Dat hadden we al een jaar voor ons uitgeschoven, maar nu moest het toch echt gebeuren. Het idee van heel lang veel kinderen in mijn huis leek me niets, dus ook hier ging ik voor de luie variant.

Een kinderfeestpakket bij het kabouterdorp. Dat bleek een goed idee, de kindjes vermaakten zich er prima en er was meer dan genoeg te eten voor de kindjes. Rond een uur of zes gingen de laatste kindjes huiswaarts en de kleuterzoon afgepeigerd onder de douche en in bed.

Ook weer gehad. Missie geslaagd. Over twee weken is ie echt jarig.

Foto: de dreumesdochter vierde gezellig mee.

1 Comment

  1. mede namens mijn echtgenoot: drukke-mamma-feest

Geef een reactie