Leuk voor later

Het was weer eens werkweekend* en derhalve was de man van het kindervermaakprogramma. Hij deed het met verve.

Zo ging hij op zaterdag met het hele gezelschap naar de space expo in Noordwijk. Jammer dat er geen raketten naar toe gaan, zo met het OV is het best een wereldreis.

De groepdriezoon en kleuterdochter kwamen vol van raketten en de ruimte weer thuis. Dientengevolge zocht ik later op hoe hoog de dampkring is (10.000 kilometer, en dat is dus twintig keer naar Frankrijk fietsen).

Op zondag planden ze een rustige thuisdag in. De school is best vermoeiend en een pyjamadag was welkom. Je zou wellicht denken dat er dan in die pyjama’s ook wat meer geslapen wordt, maar dat valt dan weer tegen.

De man zou de man niet zijn als hij op zo’n dag niet toch een projectje zou doen. Hij vond ergens een recept voor wentelteefjes met appel en besloot die eens met de kindjes te gaan maken.

Zoals wel vaker legde hij deze keukenprinstoestand op een aardige manier vast. Hij parkeert dan een camera op het aanrecht en laat het ding om de zoveel tijd een foto maken. Vervolgens zet hij daar een muziekje onder en heeft hij een heel geinig filmpje gemaakt. Ik kan daar vervolgens eindeloos naar kijken.

* er zullen er nog veel volgen de komende tijd. Het schema is bepaald druk te noemen.

Geef een reactie