De terugblik

Vanmiddag constateerde ik bij het kopen van loten voor de oudejaarsloterij dat we afgelopen jaar wederom de Staatsloterij niet gewonnen hebben. Ergens jammer, maar desondanks denk ik dat het weer een mooi jaar was.

Na een rustige start als aspirant-zuster bij de RSZK begon ik in februari daadwerkelijk met school. Dat ging lekker voortvarend, al snel werd duidelijk dat er een overstap naar het volgende niveau zou volgen.

Op de dag dat het lente werd, wad mijn jongste meisje baby-af. Toch de afsluiting van een tijdperk. Ze werd en wordt in rap tempo groot en ik doe erg mijn best om daar flink van te genieten.

In het voorjaar maakten we met ons gezinnetje een trip naar Denemarken. We bezochten Legoland (dat was echt heel leuk) en zaten ook nog een paar dagen in een huisje in de buurt van de Deense kust. We hadden een heerlijke vakantie.

In de zomervakantie werd de kleuterzoon groepdriezoon en ook dat was de afsluiting van een tijdperk. In één moeite door werd ons peutermeisje juist kleuter en zo hadden we na de zomer opeens twee schoolgaande kinderen.

In de vakantie zelf besloten we weer te gaan fietsen. Naar Frankrijk deze keer. Goeddeels langs de Maas. De groepdriezoon fietste achter mij aan en de meisjes zaten in de kar achter de man. Het was een groot succes en een fantastische vakantie.

In september gingen we dus met zijn drieën naar school. Allemaal naar een nieuwe klas. Voor de groepdriezoon is het een flinke omslag, de kleuterdochter doet of ze nooit anders deed en ikzelf ben vooral druk met het combineren van alle taken.

In de herfst zijn we heel druk met de dagelijkse bezigheden en zijn er geen grote veranderingen. Alles gaat zo zijn gang en dat is goed. Ik kom zelf tussen de bedrijven door weer helemaal bij van de zomerziekenhuisperikelen en pak het sporten maar weer eens op.

Vervolgens is het voor we het weten alweer december, komt en gaat Sinterklaas en hebben we een heerlijk familieweekend in Drenthe. Met de kerst van afgelopen week is het jaar dan al weer bijna rond.

Gewoon een bijzonder jaar weer. Met veel genieten van elkaar als hoogtepunten, een gezondheidsdip als dieptepunt en als rode lijn veel drukte maar het past allemaal precies.

Blogtechnisch ben ik de laatste maanden wat minder actief geworden. Slaap heeft toch wat vaker de prioriteit gekregen. Soms moet er gekozen worden… Evengoed nog altijd geregeld updates en van de reacties word ik nog altijd even vrolijk.

Tot zover deze terugblik. Het vervolg is uiteraard een overpeinzing over het jaar wat ons te wachten staat. Maar dat komt de komende week wel!

1 Comment

  1. […] terugblik in het oude jaar, en derhalve logischerwijs een vooruitblik in het nieuwe jaar. Goede voornemens […]

Geef een reactie