StarWars

Omdat ik afgelopen week iets schreef over de het unicornthema waar de meisjes helemaal van in de ban zijn, leek het me ook aardig om over StarWars te vertellen. Dat is namelijk het thema waar de groepdriezoon nu toch al een behoorlijke tijd druk mee is.

En hij pakt het serieus aan hoor, hij kent op de één of andere manier zo’n beetje alle personages en verhaallijnen. Het heeft even geduurd tot ik doorhad dat Disney een soort getekende versie van de films uitbracht die de verhalen van de films vrij precies volgen.

Geregeld worden er nu dus portretten van bijzonder uitziende ruimtewezens gemaakt, springt onze man met zijn lightsaber door de kamer terwijl hij een soort zoemende geluiden maakt of, en dat heeft de absolute voorkeur, wordt er gespeeld met de StarWars Lego.

Want Lego is zo sympathiek geweest om StarWars als thema op te nemen in hun collectie en dat vinden beide mannen in ons huishouden werkelijk te gek. Onze collectie neemt inmiddels steeds uitgebreidere vormen aan, maar goed, de groepdriezoon heeft er ook wel echt heel veel plezier mee.

Zo af en toe combineren ze hier beide thema’s. Dan gaan de unicorns de ruimte in of worden er elfjes beschermd met lightsabers. Moet allemaal kunnen.

Wat ik aardig vind bij dit thema is dat de groepdriezoon zich heel goed realiseert dat hij er eigenlijk te jong voor is. Want je kunt veel zeggen van StarWars, maar gewelddadig is het wel. En geweld of enge dingen op televisie trekt de groepdriezoon eigenlijk niet zo goed.

Vandaar dat we geregeld samen kleine stukjes uit de films kijken. We krijgen dan een verzoek over welk stukje verhaal of personage er te zien moet zijn en de groepdriezoon reguleert dan feilloos wat hij en niet wil zien.

Hij wilde er boos bij kijken 🤷‍♀️

Zo langzamerhand heeft hij van de eerste films de grootste stukken wel gezien*, de man en ik zijn ook weer helemaal up to date, en inmiddels heeft hij zelfs de kleuterdochter overtuigd van de lol van StarWars. Op haar verlanglijstje staat een Lego poppetje van koningin Leia bovenaan.

Ook de peuterdochter weet feilloos te vertellen wie Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Darth Vader zijn. Ik weet geloof ik niet of ik wil weten hoe dit thema zich gaat door ontwikkelen in ons huishouden.


* Zelf zag ik die films een paar jaar geleden pas voor het eerst. Ik tikte er destijds zelfs een stukje over. Zou het zaadje toen al onbewust geplant zijn?

Bovenste foto: Ze vonden een levend standbeeld in de vorm van Darth Vader op de dan. De groepdriezoon was in extase…

Geef een reactie