Deze doodgewone doordeweekse doorsnee dinsdag was er één om snel weer te vergeten. Niet dat er nou iets heel dramatisch aan de hand was, maar mijn dag was het gewoon niet. Dat kan aan de stand van de sterren liggen, een verkeerde kleur karma, boze goden. Wie zal het zeggen.

Wat ik wel zeker weet is dat mijn hormonale toestand er iets mee van doen heeft. De invloed van mijn cyclus op mijn humeur wordt met de jaren groter en groter namelijk. Het goede nieuws daar aan is dat het altijd van voorbijgaande aard is. Het mindere dan weer dat het ook altijd terugkeert, maar daar gaat het niet om.

In al mijn sjacherijnigheid ben ik tegen het eind van de middag was gaan vouwen in de hoop dat ik zen zou worden van nette stapeltjes gevouwen was. Niets zo fijn als een goed ge-MarieKondo-de la dacht ik zo.

Het bleek een illusie. Toen ik een mooi nieuw zalmroze shirt van de groepdriezoon begon op te vouwen ontdekte ik vlekken. Veel en op niet te missen plekken. Er bekroop me al een onheilspellend gevoel terwijl ik het ook al nieuwe shirt van de kleuterdochter er bij pakte, en jawel, daar zaten ze ook. Gekke grijze vlekken.

Onmiskenbaar bellenblaas vlekken. Van mijn Google zoektocht erover werd ik vervolgens niet veel vrolijker. Die vlekken zijn echt onmogelijk. Ik had de kleren voor het wassen goed uit moeten spoelen want de glycerine in de bellenblaas reageert met wasmiddel en dat zorgt dus voor de ellende.

U snapt dat ik daarna door mopperde over het feit dat er glycerine in bellenblaas zit. Dat schijnt zo te zijn om de oppervlaktespanning van de vloeistof te verlagen en daardoor kun je dan weer bellen blazen van het spul. Leuk natuurlijk, en opzich ook essentieel in het geval van bellen blazen.

Maar we hebben het hier over kinderspeelgoed. En inherent aan kinderen in de buurt van vloeistof is dat die vloeistof over de kleren van die kinderen gaat. Dus kunnen we die oppervlaktespanning niet verlagen met iets dat tegelijkertijd mooi kan optreden als waskrachtversterker. Of iets wat er voor zorgt dat de vloeistof terugspringt in het potje zodra het in de buurt komt van textiel ofzo.

Lijkt mij een mooie uitdaging voor scheikundigen en speelgoedmakers. Als er een prototype is, test ik het graag uit. Doe ik iedereen voor de zekerheid wel oude kleren aan.