Het is al weer een paar weken geleden, maar ik moet jullie toch nog even vertellen over het uitje van de man en de groepdriezoon naar de Efteling.

We hadden via de blauwe grootgrutter ergens het afgelopen jaar gespaard voor korting op kaartjes voor de Efteling. Ik zit er eens over te peinzen wanneer dat dan geweest is, maar ik kan het niet meer verzinnen. Mijn hersenen worden een dagje ouder geloof ik.

Maar goed, de Efteling dus. Eerdere ervaring leerde dat een peuter in de Efteling best leuk is, maar niet als je komt voor de achtbanen. De kleuterdochter is nog precies overal te klein voor en ikzelf vind er eerlijk gezegd niet zoveel aan in zo’n park.

Het park vind ik best aardig, maar ik kan niet zo goed tegen alle drukte van alle mensen die er rondlopen en dan ook nog overal het geluid en de prikkels van attracties. Ik word definitief oud blijkt duidelijk uit dit stukje. Het is dan wel weer waardevol dat ik inmiddels mijn grenzen aangeef en gewoon niet mee ga.

Ik dwaal weer af. De man ging met de groepdriezoon naar de Efteling. Het was op één van die dagen afgelopen maand dat het heel warm was en ze hadden het geweldig. De groepdriezoon bleek precies lang genoeg te zijn om in alle achtbanen te mogen en dat hebben ze dan ook gedaan.

Ergens op de dag belden we even en de heren waren toen op weg naar de Baron (dat schijnt een enge achtbaan te zijn). Een beetje zenuwachtig liet de groepdriezoon weten nog niet helemaal overtuigd te zijn van dit plan, maar hij ging het toch maar doen. Eenmaal weer uit de attractie was hij door het dolle heen, zo leuk vond hij het.

Het mannenuitje was dus bijzonder geslaagd en wij van de vrouwen stellen voor dat het volgende uitje een dierentuin of speeltuin wordt.