Afsluiten

Zo, het schooljaar 2019/2020 zit er hier in regio zuid definitief op. Bij wijze van alternatieve gezamenlijke afsluiting werd een zogenaamde lawaaioptocht gehouden. Een briljant idee als je het mij vraagt* waarbij alle kinderen in een optocht door de wijk rond de school liepen en daarbij zoveel mogelijk herrie maakten met een zelfgemaakt instrument.

De rest van de week had ook al in het teken gestaan van afsluiten. Er kwamen eindeloos werkjes mee naar huis, de kleuterdochter vierde haar verjaardag met de klas, zoals altijd valt haar verjaardag namelijk in de vakantie en er werd alvast geoefend met de klassen van volgend jaar.

Er moest natuurlijk ook afscheid genomen worden van alle juffen en bij wijze van bedankje deelde ik kaarten uit van Lentezoet. Aan chocola en badschuim ben ik maar niet begonnen. Want hoewel de juffen en meesters het gebaar vast kunnen waarderen heb ik de indruk dat ze soms een handeltje kunne. Beginnen in dit soort spullen. En daar hebben natuurlijk helemaal geen tijd voor.

Bij het afscheid van de kleuterklas van de kleuterdochter moest ik donderdag wel even slikken (vrijdag nam de man de honneurs waar, ik hing toen ergens de verpleegkundige uit). Het is een ding op zich als je kind opeens kleuter af is, en de bijna groepdriedochter is het kleuterschap ook echt ontgroeid.

Daarnaast bracht ik de afgelopen drie jaar een kind naar de bijengroep, de groepdriezoon bracht er ook een jaar door. Dat dat nu klaar is, voelt toch een beetje gek. Gelukkig is daar nog de peuterdochter die vanaf maart de school onveilig mag gaan maken. Ik hoop dat ze ook in de bijenklas komt.

Nu dus vakantie voor de kids. De eerste helft zullen wij een poging ondernemen om iets van ritme te handhaven door werk en kinderopvang. Daarnaast gaan we lekker spelen, lekker eten, lekker sporten en waarschijnlijk te veel tv kijken. Ontspannen dus, we kijken er naar uit!


* wellicht had ik het minder briljant gevonden als ik toeschouwer was geweest bij de optocht. Ik keek echter slechts naar de foto’s en filmpjes en daarop leken de kleuterdochter en haar klasgenootjes zich prima te vermaken.

Foto: de kleuterdochter geniet van de aandacht bij haar feestje. En vindt het ook een beetje spannend.

Geef een reactie