Het loopt tegen de Pasen en het begint zo langzamerhand vaste prik te worden dat de man tegen dat soort feestdagen iets met worstenbroodjes doet.

Voor degenen die het niet weten; de man deed een paar keer mee aan de Roparun. Dat is een estafetterun over een idiote afstand met een tweeledig doel. Enerzijds is er natuurlijk de sportieve prestatie, maar daarnaast wil men vooral zo veel mogelijk geld ophalen om ‘leven toe te voegen aan dagen’ voor mensen met kanker.

Mooi doel. Leuk evenement. Dat ook dit jaar niet door zal gaan vanwege een andere ziekte die nogal overdreven aanwezig is geweest de laatste tijd. Zo overdreven dat de aandacht voor ziekten waaronder kanker weleens wat terrein zouden kunnen gaan winnen door het gebrek aan aandacht.

Best een pijnlijke constatering en het is dus juist in deze tijd belangrijk om de Roparun te ondersteunen. En dus verkoopt de man worstenbroodjes ondanks het feit dat ie nu niet mag hollen (er komt een verlaat alternatief na de zomer). Ze kosten vijf euro voor vier stuks en smaken uitstekend bij het paasontbijt.

Mocht je een zakje willen hebben, laat dat dan weten in de comments op Facebook of instagram. Een persoonlijk bericht mag ook. Of bellen, of per rooksignaal. Wie het eerst komt wie het eerst maalt en op is op. Wie maakt ons los?!