Zo in de loop van de zaterdag werd duidelijk dat dit de laatste dag van 2021 zou zijn waarop nog shop activiteiten ontplooid konden worden. Het toeval wilde dat we in die categorie zelfs al wat dingen gepland hadden en zo maakten we welhaast onbedoeld nogal effectief gebruik van deze laatste mogelijkheid.

Na een kleine oefening op winterslaap gebied* gingen de groepvierdochter en ik naar de speelgoedwinkel. Er stond ‘s middags een kinderfeestje op het programma en dus moest er een cadeau komen.

Vervolgens gingen we terug naar huis voor en brunch en bracht ik de groepvierdochter samen met de jongste gup naar het feestje. Omdat de man met de groepvijfzoon naar de stad ging om een nieuwe fiets te halen, hadden de kleuterdochter en ik de tijd om dan toch maar iets met een kerstboom te doen.

Dat werd een uitje naar het tuincentrum. De kleuterdochter koos een leuk kerstboompje, wat versiering en een heus kerststukje uit. We zijn in geen jaren zo goed in de kerstsferen geweest.

Terwijl we luisterden naar kerstmuziek maakten we een begin met het optuigen van ons boompje. Het was erg schattig om de kleuterdochter compleet geconcentreerd bezig te zien. Ze besloot naderhand trouwens ook dat de leuke hertjes nog leuker waren als speelgoed en knipte de touwtjes er af. Ze hebben nu een plekje onder de kerstboom gekregen.

De groepvierdochter had een leuk feestje, de groepvijfzoon heeft een nieuwe fiets, de kleuterdochter is blij met de kerstboom en de man voert intussen iets in zijn schild en ik vermoed dat het met mijn verjaardag later deze week te maken heeft.

Zelf ben ik intussen weer wat gewend aan het hele lockdownidee en mijn gemoedstoestand is na deze toch prima pre-lockdown-dag weer gestabiliseerd. We gaan er maar weer wat van maken. Aan de kerstsfeer hier in huis zal het niet liggen.


* nadeel aan langdurig in bed verblijven is dat mijn rug dat helemaal niet leuk vindt. Daar moet ik dus nog wat op verzinnen.