Het is de tijd van de hardloopwedstrijden en op deze mooie herstzondag was het jaarlijkse renfeest in Eindhoven aan de beurt. De man is sowieso graag van de partij bij allerhande holfestivititeiten, en de versie in onze eigen stad heeft logischerwijs een extra bijzonder karakter.

Sinds we hier in Meerhoven vlak naast icoon de Hovenring wonen, gaan we eigenlijk ieder jaar even aanmoedigen. Vaak ging de man dan daarna richting stad om ‘s middags aan de halve marathon mee te doen.

Dit jaar ging het anders, wat bekenden deden mee aan de hele editie en de man had bedacht dat hij wel wat haaswerk kon verrichten. Dus hij scoorde via via een startbewijs, knutselde daar zijn eigen naam op en manipuleerde het startvakmarkerinkje wat en ging met proberen om een vriend aan een snelle tijd te hazen.

Dat maakte het aanmoedigen op de Hovenring nog leuker. De kids en ik gingen mooi op tijd weg en bemachtigden een goed plekje. We juichten en klapten erg enthousiast voor de man en nog heel veel anderen en hadden er samen met de buren veel plezier bij. Dat straalden we schijnbaar ook uit want we werden benaderd door een fotograaf. Of hij ons op de foto mocht zetten en het resultaat op de socials mocht zetten. Hoe leuk!

De meisjes waren er toen papa voorbij was wel een beetje klaar mee en gingen vast naar huis. De groepzeszoon en ik hebben zo’n beetje alle marathonlopers toegejuicht.

Een paar uur later was de man uitgehaasd en fietsten we naar het parcours van de halve marathon. Ook daar moedigden we fanatiek aan en we staken er zelfs de bbq aan. Je moet er immers zelf een feestje van maken. Het was een geslaagde marathon zo vonden wij.