Als je jarig bent op vier augustus weet je dat je lot is dat je nooit eens thuis bent op je verjaardag. Trakteren op school gaat altijd voor of na de vakantie en zelfs voor de familie is het meestal op een andere dag feest.

Het verjaardagsfeest werd dus twee weken geleden al gevierd, maar de groepzesdochter werd op deze vrijdag dan écht negen. We hadden bedacht om een nachtje extra te slapen bij het Zilvermeer. Het zou een leuke plek zijn en het gaf ons de gelegenheid om even te wennen aan het concept kamperen.

Vandaar dat we met koffie en thee, een eitje en een chocoladebroodje rustig aan de dag begonnen en in de ochtend heerlijk wat aanrommelden op de camping. In de middag zijn we (of eigenlijk ze want zelf zag ik een zwempartij niet zo zitten) gaan zwemmen in het meer en nadien gaan spelen in de bijgelegen speeltuin.

Het Zilverstrand blijkt een superleuke plek en zelfs een paar regenbuien konden de pret niet drukken.

De groepzesdochter wilde graag pizza eten op haar verjaardag en dat kostte nog even wat zoekwerk. ‘Mol is vol’ zo wist ze zelf mooi te zeggen. De man vond na wat verder zoeken toch nog een Italiaans restaurant op een paar kilometer fietsen dus de pizza missie kon volbracht worden.

Als toetje kreeg ze een heerlijk ijsje met heus vuurwerk en dat is dan meteen weer het voordeel aan op vakantie jarig zijn. Het wordt vaak net een beetje specialer allemaal.

Zaterdag gaan we weer fietsen!