Nou, ik was dus aan de detox de afgelopen weken. Dat kan nauwelijks een verrassing zijn voor de trouwe meelezers want ik schreef er ook al over in Op dieet (I) en Op dieet (II). Ik beloof hierbij dat dit voorlopig het laatste stukje is over de detoxneigingen. 

Vorige week stond in het teken van weer opbouwen nadat het echte detoxwerk in de week daarvoor plaatsvond. Ik was wel blij toen er weer eieren aan het menu werden toegevoegd en ook de zuivel, vlees en vis waren welkom. Toen ons gezin halverwege vorige week ten prooi viel aan het één of andere virus heb ik het precies volgen van de recepten losgelaten, de grote lijnen heb ik aangehouden.

Wat ik nog het meest lastige aan dit hele schema vond, was dat het nog wel wat commitment vroeg om steeds te zorgen voor de juiste ingrediënten en iedere keer weer uit te zoeken wat er al dan niet gegeten moest worden. Qua eten en volhouden vond ik het eigenlijk goed te doen.

Al met al ben ik dus wel tevreden over het proces. Ik maakte even een pas op de plaats, we eten nu weer tamelijk gezond, zo vind ik. Wat ik meenam:

  • We eten in principe suikervrij;
  • Het menu bevat weinig vlees en iets meer vis;
  • We variëren wat meer bij ontbijt/lunch, niet altijd maar brood;
  • Voor mijzelf wil ik de hoeveelheid koolhydraten beperken;
  • Mijn geliefde latte macchiato blijft;
  • Chocola (verantwoord, liefst suikervrij/rauw) mag op zijn tijd!

Ik moet zeggen dat ik nu al erg benieuwd ben wat er in december nog over is van deze voornemens. Voor nu ben ik er blij mee.