De man en ik hadden vandaag een uitje. Dat gebeurt bepaald niet zo vaak dus we gingen iets heel wilds doen. We deden mee aan een hardloopwedstrijd. Via een oud-collega hoorde de man over het bestaan van de Vennenloop en het toeval wilde dat mijn ouders precies op de dag dat dit evenement plaats vond bij ons in Eindhoven zouden zijn.

Vandaar dat ik vanmiddag een ovenschotel met macaroni bereidde. Dat is lekker na het rennen en gemakkelijk in de oven te schuiven. Rond half 6 droegen we de kindjes over aan opa en oma, de zieke dreumesdochter zat lekker bij oma, de peuterzoon verheugde zich al op het eten. Vervolgens namen wij de auto, die konden we mooi lenen, richting Oisterwijk.

Nu is de Vennenloop geen reuze-evenement. In totaal doen er schijnbaar zo’n 500 mensen mee, het kaliber is dus wel wat anders dan de Damtotdamloop of de Eindhoven marathon. Dat mocht de pret echter niet drukken en het voordeel van een kleinschaligere wedstrijd is dat je je kleding gewoon over het hek kunt hangen en je niet hoeft te zoeken naar je startvak. Het was wel gezellig op de atletiekbaan, ik vond het eigenlijk ideaal zo.

Ik schreef mij in voor de 5 kilometer, dan kon ik mooi proberen om de afstand binnen een half uur af te leggen. De 10 kilometer binnen een uur was nog even een brug te ver leek me. Ik moet zeggen dat ik het wel zwaar had, het waaide flink en ik vind het altijd wat lastig om op ‘vreemd terrein’ te lopen. Na een kilometer of vier was ik er eigenlijk wel klaar mee. Ik ging me natuurlijk niet laten kennen en liep stug door. Bij de finish snapte ik dat ik het moeilijk had want ik liep inderdaad onder de 30 minuten; een persoonlijk record :).

Een kwartier nadat ik finishte rondde de man zijn 10 kilometer af (hij loopt inderdaad aanzienlijk sneller dan ik). We bliezen even uit, dronken wat, verbaasden ons over de snelheid van de wedstrijdlopers, kletsten nog even met een bekende en gingen terug richting Eindhoven.

Eenmaal daar haalden wij nog snel een taart. Die was welverdiend na al het geren en bovendien was de oorspronkelijke reden van het bezoek van mijn ouders de verjaardag van de man. Thuis bleek de peuterzoon heerlijk gegeten en gespeeld te hebben, de dreumesdochter sliep lekker bij oma. Ideaal!