Tsja, het is dus Koningsdag. Dan hoor je dus vrijmarkten af te struinen op zoek naar een leuk fietsje voor je peuterzoon. Of lekker op een terrasje te zitten met een biertje. Of met de kindjes rond te hobbelen in een bos of speeltuin. In ieder geval horen er mooi weer activiteiten ontplooid te worden.

Helaas lijkt het plaatje wat ik vond via Evert Kwok de dag vrij accuraat te omschrijven. Want goeie help wat is het koud en vies en nat. Zelfs toen een mede-mamma en ik zes kindjes te entertainen hadden die met zijn allen toch behoorlijk druk waren, gingen wij nog niet voor de lol naar buiten. Need I say more…

Vandaar dat ik wel benieuwd ben naar plannen, ideeën en tips voor deze Koningsdag. Met als opmerking dat ik het niet graag koud heb en ook niet al te graag nat word. Hoewel ik voor een zwembad een uitzondering wil maken, maar dat lijkt me dan weer niet erg in stijl met het Koningsdagthema. Vertel me, wat gaan jullie doen?

Vooralsnog ziet het er naar uit dat wij het hele concept Koningsdag maar negeren dit jaar. Met een peuter en een dreumes kun je daar denk ik goed mee wegkomen en de extra vrije dag kunnen we ook prima gebruiken voor bijslaap-, opruim-, en kluswerkzaamheden. Wellicht dat ons huishouden na Koningsdag wel weer een vorm van organisatie kent. Dan blijkt deze vreemd getimede herfst toch nog ergens goed voor te zijn.