Mijn grote kleine broertje en zijn vrouw vierden op deze zondag hun katoenen huwelijk. Dat moest natuurlijk gevierd worden en uiteraard moest ook traditiegetrouw het laatste stuk van de bruidstaart worden gegeten. Want tot ieders grote verrassing wist mijn moeder dat uit haar vriezer te toveren.


De man had al een tijdje een uitstapje naar Luik (ja, in België) op het programma staan. Daarbij kon hij de peuterzoon best meenemen en derhalve besloten wij op te splitsen.

Het is altijd heerlijk om bij dit soort ondernemingen rustig op te staan zodat je relaxed en opgeruimd aan zo’n reis begint. Dus daarom vond ik het handig om ’s morgens nog even op pad te gaan en te helpen bij het bemensen van de stand van Draagrijk op de Meerhovendag. Dat was gelukkig erg leuk en dus zeker de moeite waard.

Daarna dus in de trein, met alleen de dreumesdochter. Dat is ook wel eens fijn moet ik zeggen. Het reisje ging heel relaxed en ik zou het haast qualitytime voor de dames willen noemen. De dreumesdochter heeft heerlijk geslapen en ik kon op mijn gemakje wat lezen en uit het raam staren.


Eenmaal in Uitgeest kon ik mijn bbq-parasietkwaliteiten weer oefenen, mijn broertje heeft een soort megamonsterbarbecue. We gaan daar trouwens voor terugkomen want ik vermoed dat de peuterzoon dat ding geweldig vindt. De mannen hadden het ook al prima naar hun zin bij de zuiderburen, dus onze dag was goed geslaagd!