Soms heb je van die dagen waarvan je blij bent dat ze voorbij zijn. Deze donderdag was zo’n dag (voor mij althans). Het begon eigenlijk woensdagavond al, de man was niet thuis, waardoor ik niet naar de laatste clinic van de fietsende vrouwen kon, en de peuterzoon had geen zin om te slapen. Uiteindelijk viel hij rond een uur of negen nogal gefrustreerd in slaap, ik vreesde al voor de volgende morgen.

En jawel, om zes uur werd hij weer wakker. Klaar om te spelen met kleine rode tractor en consorten. Dat was dus een nachtje van negen uur voor hem, en dat is echt een beetje weinig voor zo’n peutermanneke. Toen ik na wat snoozen, tv kijken, spelen en meer van dat soort dingen eens ging bekijken wat voor weer we hadden werd ik een beetje verdrietig; regen. What else is new?

Het is toch gewoon niet meer leuk? Alle speeltuinen zijn nat als er weer eens een bui water overheen komt en dan willen de peuterzoon en dreumesdochter er dus niet meer spelen. Want dan worden ze vies. Hoe het komt dat ze wel van spelen met water houden is mij een raadsel.

Ik heb inmiddels wel weer eens zin in een hele dag hangen in een speeltuin. Kleedje mee, fruit, groente, boterham en een beetje water en spelen maar. En dat ik aan het eind van de dag thuiskom in een opgeruimd huis omdat de kindjes helemaal geen tijd hadden om speelgoed te pakken. En wat ik ook wil doen is het goed uittesten van de lunchtrommeltjes en flessen die ik scoorde naar aanleiding van mijn blog over melamine*.

Helaas geen picknickdonderdag dus. Maar als ik mijn weerapp mag geloven, gaat het volgende week wel lukken. Kunnen we meteen de 100ste like op Facebook vieren! In al mijn wijsheid besloot ik vanochtend naar de stad te gaan. De dreumesdochter is definitief zindelijk en heeft dringend meer ondergoed nodig (rompers zijn opeens erg onhandig) en er is korting bij de streepjeswinkel.

Daarnaast is er op één van de centrale pleinen in de stad een aardige attractie. Er zijn een soort fonteintjes. Of eigenlijk meer straaltjes water die uit de grond komen en die variëren tussen uit, zachtjes aan en harder aan. Ik had de kindjes de regenlaarzen aangetrokken en ze hebben zich leuk met het water vermaakt.

Het winkeldeel was dan weer een minder groot succes. De dreumesdochter wilde weg bij de streepjeswinkel en heeft dat zo’n beetje continu luidruchtig laten weten. De peuterzoon aan de andere kant, had er het liefst de hele dag willen spelen. Dilemma, dilemma. Uiteindelijk scoorde ik nog een korte broek voor de peuterzoon, maar de ondergoedmissie is niet geslaagd. Volgende keer beter.


* Van broodtrommelstore en greenjump mag ik wat producten uitproberen en reviewen.