Het is dus de laatste schoolweek. Inmiddels is er speelgoed gepoetst (niet door mij overigens), op springkussens gesprongen en er is zelfs al met een klasgenootje van volgend jaar gespeeld. Het gaat dus goed met het grote afsluiten.

Bij het eind van het schooljaar ‘hoort’ schijnbaar ook een soort kado van de klas aan de juf (of meester, maar da’s minder vaak van toepassing). Derhalve kwam er een paar weken geleden een berichtje in de klassenapp. Of er iemand een idee had.

Die klassenapp is trouwens best een verrijking van de schoolervaring. Er komen gezellige foto’s langs van de uitstapjes, je wordt op de hoogte gehouden van eventuele ontwikkelingen (hoofdluizen ofzo) en als je het echt niet meer weet kun je in één keer alle ouders om hulp vragen.

Voor dat kado kwamen al vrij snel wat ideeën en eigenlijk tot mijn verbazing viel de keuze al vrij snel op wat mij betreft het leukste maar ook bewerkelijkste idee. Iedere kleuter moest een tekening maken van een letter of teken/symbool, dat mooi inkleuren en er vervolgens op een gazon mee op de foto. Met al die foto’s zou dan een poster met een boodschap voor de juf worden gemaakt.

Hij mocht een hart maken.


De klassenmoeders hebben er wat aan moeten trekken maar uiteindelijk leverde iedereen iets aan (denk ik althans) en de poster die er van gemaakt werd, was echt leuk. De juf kreeg ook nog geknutselde bloemen en een bon om te gaan shoppen van haar rupsenklas.

Ik vond het leuk geworden. En ik heb inmiddels nog wat extra bewondering gekregen voor de klassenmoeders die het allemaal fixten.

Bovenste foto: de man schoot een mooi plaatje van de rupsjes en hun juf.