De kleuterzoon en peuterdochter zijn binnen twee weken van elkaar jarig. Midden in de zomer. Ergens is dat jammer voor ze, want ze zullen waarschijnlijk nooit op hun eigen verjaardag uitdelen op school en er zullen altijd mensen op vakantie zijn. Maar, zoals een bekende voetballer ooit zei, ieder nadeel heb zijn voordeel; de verjaardagen zullen over het algemeen flink verdeeld gevierd worden en dus kunnen ze er extra lang van genieten.

Zo vierde de kleuterzoon elf dagen voor zijn daadwerkelijke verjaardag een feestje op school. En natuurlijk hoorde daar een traktatie bij. Een paar jaar geleden knutselde ik al eens een haai in elkaar van watermeloen. Dat was aardig gelukt en daarom bedacht ik nu iets soortgelijks te doen. Een beetje googelen op draak en watermeloen leverde inspiratie en een enthousiaste kleuterzoon op. Met het resultaat was ik zelf niet helemaal tevreden, maar wellicht ben ik wat kritisch. Naast de watermeloendraak zorgde ik voor bekertjes met aardbei, blauwe bessen en druiven. Voila, een gezonde traktatie.

De haai en de draak


Met zijn allen op tijd op school geraken was weer eens een uitdaging. Toch kregen we het wederom voor elkaar en leuk genoeg mochten we ook blijven toen de kleuterzoon zijn feestje vierde. Ons kleutermannetje was het stralende middelpunt, hij vond het helemaal leuk om van alles te mogen kiezen en doen en hij was geloof ik ook erg in zijn nopjes met zijn draak. Na het zingen*, dansen en kaarsjes uitblazen deelde hij de berg fruit uit. Ik was wel een beetje blij dat ik geen uren werk in de draak had gestoken, want in tien minuten was alles schoon op.

Hij straalt!


Deel één van het verjaardagsfeest is geslaagd. Op naar deel twee, drie en vier. Dat geeft mij ook mooi de gelegenheid te wennen aan het feit dat hij alweer vijf jaar wordt. 

* Ik snap nu eindelijk waar het ‘mamma mia pizza’ wat bij ons eindeloos door het huis klinkt, vandaan komt. 

We mochten mee