Na de rant van gister nu weer een lekker blij en zoetsappig blogje. Ik vond een foto terug die op zoveel manieren blij en schattig is dat ik hem toch echt even moest delen.

Zie hier de kleuterzoon. Hij is net klaar met school en in de zandbak spelen. Zittend naast zijn fiets bladert hij in de speelgoedgids die ik in de wijk voor hem scoorde. Naast hem ligt het knuffelaapje dat na een lange dag in de schooltas eindelijk weer eens adem mag halen.

Uit de tas op zijn rug steekt het resultaat van de schrijfdans van die dag. Wat ik me daar precies bij voor moet stellen weet ik niet, maar de kleuterzoon is er laaiend enthousiast over. Dat vind ik leuk, want ik zag hem eigenlijk nog niet eerder enthousiast over dingen die met pen en papier te maken hebben. 

Dit heerlijke beeld trof ik onlangs aan in de fietsenstalling van school. Meestal vis ik als we klaar zijn om te gaan, en dat kan best een tijdje duren, de fietssleutel uit de schooltas en vraag mijn kleuter om zijn fiets open te gaan maken. Hij rent dan blij met sleutel vooruit en gaat dan net zo blij zitten wachten tot ik kom helpen.


Ooit komt er vast een moment dat de kleuterzoon inderdaad zijn fiets pakt en klaar gaat staan om naar huis te sjezen. Nu moet hij duidelijk eerst nog even bijkomen van school en pakt daar prachtig zijn eigen momenten voor!