Er werd dus gelogeerd door de groepvierzoon. Bij opa en oma. Het werd door alle maatregelen een logeerpartij in en om het huis en als je oma kunstenares is kan dat natuurlijk alleen maar leiden tot allerlei creatieve uitspattingen.

Van te voren had de groepvierzoon tegen de man gezegd dat ie alleen zou gaan tekenen. Knutselen vond hij maar een gedoe en hij was er niet goed in, zo legde hij uit. Op de één of andere manier heeft oma hem toch tot knutselactiviteiten weten te overtuigen en in de tweede helft van de logeerpartij kwamen er foto’s van het project in wording onze kant op.

Naar aanleiding van een klokhuisaflevering over het maken van modellen van oerbeesten is het thema van de groepvierzoon op het ogenblik hyena’s. Hoe dat precies in elkaar steekt weet ik niet precies, de film ‘the lion king’ heeft er ook iets mee van doen. Het resultaat is in ieder geval dat er hyena’s worden getekend en opgezocht, dat er wordt gespeeld met het schleich exemplaar en dat playmobil varianten hoog op het verlanglijstje staan.

Dat het knutsel project een hyena werd, was dus weinig verrassend. De uitvoering en ook het resultaat waren wat mij betreft wel wat onverwacht.

Oma en de groepvierzoon gingen aan de slag met pijpenragers, sisaltouw, klei en verf en kwamen tot een kunstig uitziend beest wat niet zou misstaan in een kunstcollectie. Ik realiseer me daarbij gerust dat ik wat overdrijf, maar hé, ik heb natuurlijk ook een wat gekleurde blik.

Een mooi resultaat dus. En belangrijker, de groepvierzoon is de koning te rijk. Hij heeft zich uitstekend vermaakt en hij is supertrots op het resultaat. Goed geslaagd project.