Sinterklaas heeft sinds een week de warmere sferen weer opgezocht en dus gaan we zo langzamerhand richting de kerst. Met een beetje een dubbel gevoel wat mij betreft. Enerzijds heb ik het idee dat veel mensen wat uitbundiger dan anders aan de slag gingen met allerlei lichtjes, anderzijds zal de kerst er dit jaar bepaald anders uit zien.

Met de hele familie bij elkaar zitten gaat hem sowieso niet worden en ik vrees eerlijk gezegd een beetje voor de persconferentie van aanstaande dinsdag. Want als je eerlijk naar de situatie kijkt, ziet het er allemaal niet rooskleurig uit.

Uitbundig versieren bij wijze van compensatie is misschien niet eens zo’n slecht idee. Ook wij hebben trouwens meer versiering dan gebruikelijk, normaalgesproken doen we vrijwel niets. Nu staat er een kerstboompje van Lego op tafel. Best gezellig.

Op mijn werk is de afdeling gezellig versierd. Ik vind alleen dat de rudolf met wie ik op de foto sta ook een mondkapje op moet. Ik ga het eens organiseren. Kijken of iemand het überhaupt nog opvalt.