Eerlijk gezegd ben ik bepaald geen fan van het voedingscentrum. Hun ideeën over gezond eten stroken niet geheel met die van mij (ik ben van een nogal eigenwijs soort). Daarnaast kan ik me niet aan de indruk intrekken dat mensen met commerciële belangen er een behoorlijke vinger in de (hopelijk spreekwoordelijke) pap hebben.

Toch werd ik geïnspireerd door het voedingscentrum voor een nieuw projectje. En dat via de Facebooksite van de Albert Heijn. Het moet toch niet gekker worden.

Ik kwam namelijk langs een berichtje over de indeling van de koelkast. Ergens vaag wist ik wel dat er sprake is van temperatuurverschillen binnen de koelkast. Zo wordt er altijd geadviseerd om moedermelk niet in de deur maar achterin de koelkast te zetten. Dat heeft natuurlijk een reden… Toch had ik nooit bedacht dat de andere spullen in de koelkast ook verschillend vatbaar zijn voor bederven en het dus handig is om na te denken over de koelkastindeling.


Hier het plaatje met de, volgens het voedingscentrum dus, handige indeling. En ook een linkje naar het artikel wat ik vond. Mijn koelkast ziet er sowieso wel iets anders uit dan het voorbeeld, maar ik ga toch eens kritisch kijken naar mijn eigen indeling. Nu mik ik de spullen gewoon daar waar plaats is, enige organisatie is dus sowieso niet gek. Kan ik de koelkast meteen eens grondig poetsen. En wie weet ontdooi ik de vriezer dan ook wel.