Nu de babydochter ruim drie maanden is, vond ik het wel weer eens tijd worden om na te denken over onze gezinssamenstelling. Sinds het heengaan van Fred en Elly is er natuurlijk nog de familie Doorzon en ook Wall•E is een gewaardeerd familielid, maar een beetje variatie kan nooit kwaad.

De kleuterzoon roept al een tijdje dat hij graag een huisdier wil. Om zich heen ziet hij allerlei leuke honden, katten, cavia’s en konijnen en hij moet het doen met knuffelbeesten. Dat komt doordat ik zelf niet al te veel met harige vriendjes heb, maar vooral doordat de man knetterallergisch is voor alles met een vacht*.

Qua ontwikkeling en verantwoordelijkheid en meer van dat soort dingen heeft zo’n huisdier wel zijn/haar voordelen en ergens vind ik een beestje in huis ook wel gezellig. Ik was al een tijdje geleden geïnspireerd door de blubjes van een vriendin dus greep ik mijn kans toen een buurvrouw een vissenverblijf voor een klein prijsje aanbood.

Het verblijf stond inmiddels al een weekje te wachten op bewoners, en die ben ik met de peuterdochter gaan halen. Een zwarte en een oranje sluierstaart kochten we. En plantjes. En voer. En spul om wat mineralen aan het water toe te voegen.

Na het installeren van de beestjes gingen we de kleuterzoon halen die bij een vriendje aan het spelen was. We legden uit dat er een zwarte en oranje vis waren. Ik vroeg naar eventuele namen en de kleuterzoon was zeer resoluut. Simba en Mufasa. Simba is de zwarte.

Ze zijn zeer content met onze huisgenoten. De kleuterzoon vindt Simba wel een beetje eng, ‘hij lijkt op een walvishaai’. Hij keek eindeloos naar de beestjes en zei heel gelukkig ‘ik heb huisdieren’. We berekenden ook even hoeveel eten we de beestjes moeten geven. Om de dag drie korrels per vis werd netjes uitgebeeld op het telraam. Ik ben zo benieuwd of hij initiatief gaat nemen in de verzorging van Simba en Mufasa.

Kijk, dat is Simba!


* heel vervelend voor de man natuurlijk, maar deze allergie komt mij eigenlijk prima uit