Na het schoolreisje van vorige week volgde er op woensdagmiddag wederom een ‘eerste keer’ voor de kleuterzoon. Hij mocht namelijk voor het eerst naar een kinderfeestje.

In de klas zijn die feestjes schijnbaar wel een thema, de kleuterzoon is me al eens komen uitleggen welke kindjes hij op zijn eigen feestje wil uitnodigen. Best grappig, want wat hij dan gaat doen op zijn feestje wist hij niet te vertellen. Wellicht heeft hij er inmiddels meer ideeën over.

Op woensdagochtend realiseerde hij zich dat zo’n feestje wordt gevierd in het kader van een verjaardag en dat daar dan dus ook een cadeautje bijhoort. Hij was blij te horen dat ik daar voor gezorgd had. Ik vond dat trouwens nog wel weer een ding, want wat geef je en ook wat geef je er aan uit?

Ik leverde mijn kleuter af bij een enthousiaste pappa en vier stuiterende mannetjes. Vier uur later kreeg ik een heel blij én moe exemplaar terug. ‘Het was leuk, ze aten frietjes en een ijsje en hij kreeg ook nog een cadeautje.’ Gelukkig stuurde de mamma van het feestvarken nog wat foto’s, nu heb ik in ieder geval een idee van wat ze deden.

Over een maand wordt de kleuterzoon vijf. Dat valt midden in de vakantie en gezien de vermoeide toestand van het manneke tillen we zijn feestje maar over de vakantie heen. Dan zullen we er toch aan moeten geloven. Ik ben nu al benieuwd naar wat we gaan verzinnen.

Foto: koekhappen! Met dank aan de mamma van het feestvarken. In het anonimiseren van foto’s blijk ik geen groot talent. Maar het is gelukt :).