Nou, ik ga geloof ik ook maar eens schrijven dat ik de loterij wil winnen… Een week of twee (ja, ik weet het, weinig te lezen hier) geleden typte ik een stukje over dat ik het wel tijd vond worden voor lente en sindsdien heb ik eigenlijk niets meer te klagen over het weer.

Overal komen er weer gezellige bloemetjes kijken, volgens de weerman zijn er weer kievieten waar te nemen en vooral werd er flink buitengespeeld.

Van het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang komen er veel gezellige plaatjes van buitenspelende kids, de groepdriezoon had een openluchtrekenles en we ontdekten een nieuwe speeltuin.

Grappig genoeg op toch zeker twee minuten van ons huis. Voor onze deur werd de afgelopen jaren stel nieuwe huizenblokken uit de grond getoverd en daar heeft men toen ik even niet oplette een stel toffe speeltoestellen tussen gezet.

Superleuk, zo vinden de kids. En belangrijk bijkomend voordeel is dat de groepdriezoon en kleuterdochter er prima zelf naar toe kunnen. Ik deed voor de zekerheid nog een extra instructie oversteken en nu hobbelen ze heen en weer alsof ze nooit anders deden. Ideaal.

Bijkomend voordeel aan zo’n speeltuin voor de deur is dat ik echt niet moeilijk hoef te doen over het meenemen van vriendjes/vriendinnetjes. In huis kan ik al te veel kids niet zo goed managen, maar als ze lekker buiten spelen, mag dat allemaal bij ons hoor.

Nog een week tot de carnavalsvakantie. Ik hoop dat het stralende voorjaarsweer dan aanhoudt.