Het was woensdag opvangdag. Het hele spul gaat op woensdag altijd naar de bso en het kdv en dat is in de vakantie voorlopig niet anders. Het ziet er zelfs naar uit dat ze de gehele vakantie op een week na naar de opvang zullen gaan (op de woensdagen dan) maar dat is nog niet helemaal duidelijk.

Dat vinden ze gelukkig ook allemaal prima. Dat er vroeg opgestaan moet worden is even jammer, maar verder vermaken ze zich doorgaans prima bij de opvang. Ik ben er blij mee.

Ze vinden het op het ogenblik wel erg belangrijk om iets mee te nemen qua speelgoed. Bij de groepdriezoon leidt deze wens vervolgens altijd tot interne conflicten, want hij realiseert zich terdege dat het meenemen van eigen speelgoed behoorlijke risico’s met zich mee brengt. Het kan immers stukgaan of kwijtraken.

Dus neemt hij zijn dierbare Lego figuurtjes in een bakje mee en speelt er keurig alleen aan tafel mee. Hij is er superzuinig op en ik ben onder de indruk, want dat is iets wat hij eerder niet zo goed kon.

De figuurtjes leidden woensdag bij de Sportstuif tot inspiratie. Met de daar aanwezige Lego blokjes bouwde de groepdriezoon een scène StarWars na, namelijk die waarin een episch gevecht tussen Anakin en Obi Wan Kenobi plaatsvindt.

Deze scène heeft hij niet daadwerkelijk gezien, dat lijkt ons en hem voorlopig nog geen goed idee. Maar het spreekt hem dus stiekem toch aan, want toen ik ze kwam halen moest ik toch wel even een foto maken van zijn zelf gebouwde Mustafar. Al met al is er weer lekker gespeeld.