Playdate

Toen de groepvierzoon, hij is vandaag acht (!) geworden, nog een heel klein ieniemieniemannetje was, ging ik geregeld naar allerlei mamma-ontmoetdingen toe. Ik kende destijds nog niet superveel mensen in de regio, en al helemaal niet met kleine kinderen.

Derhalve gingen wij vaak naar het borstvoedingscafé, inloopspeeluurtjes en andere mamma-en-kindjesmeets. Met als doel wat omhanden te hebben en al dan niet gelijk gestemde mamma’s te ontmoeten. Ik durf inmiddels wel te stellen dat die missie destijds goed slaagde. We hadden het altijd gezellig bij dergelijke ontmoetingen en ik ken inmiddels best veel mamma’s met kindjes in dezelfde leeftijdscategorie.

Één van de dames die ik een kleine acht jaar geleden tegen kwam was Marieke. We kwamen er destijds snel achter dat we redelijk dicht bij elkaar woonden en dat onze kids naar hetzelfde kinderdagverblijf gingen. Grappig genoeg kregen we kind nummer twee en nummer drie maar een paar maanden van elkaar en we zijn elkaar altijd blijven volgen via de social media.

Tijdens de drukke Coronatijd was Marieke degene die een wekelijkse maaltijdservice op poten zetten en op deze mooie vakantie donderdag kwam het dan eindelijk weer eens tot een heuse ontmoeting. Hoe al die kinderen dat zouden vinden was afwachten, maar wij van de mamma’s hadden er in ieder geval zin in. En aangezien we in een leuke speeltuin afspraken, zou het hoe dan ook goedkomen.

De dynamiek tussen de kids was erg leuk om te zien. In eerste instantie gunden ze elkaar eigenlijk niet echt een blik waardig, maar naarmate de middag vorderde kwam er steeds meer interactie. Tegen de tijd dat we naar huis gingen vond de kleuterdochter de dochter van Marieke cool en hadden de oudste heren elkaar ook gevonden.

Misschien wel het schattigste was de interactie tussen de peutertjes. Er was namelijk échte interactie. Er werd samen gespeeld en samen gelachen. En op de trampoline waren ze samen tegen wat grotere kindjes. Heel leuk om te zien.

Voor herhaling vatbaar dus deze playdate. Dat hadden de kids zelf ook al bedacht. Hebben wij van de moeders een goede reden om nog eens gezellig een middag te gaan kletsen.

Geef een reactie