Wijs kind

De groepvierzoon werd acht vandaag! Acht alweer. Niet te geloven dat het alweer acht jaar geleden is dat hij ons voor het eerst ouder maakte. Daar kan ik echt ontzettend sentimenteel over doen, maar dat zal ik voor de gelegenheid eens achterwege laten.

Het werd een niet zo standaard maar desondanks erg leuke dag. In tijden van van vakantie én Corona is een verjaardagsfeest met veel mensen immers niet erg haalbaar. Opa en oma uit Dalfsen waren gelukkig niet op vakantie en durfden de trip naar het zuiden wel aan. Ik had een vroege dienst en was daarmee ruim de halve dag van huis.

En dus ging de man met de kids in de trein om in Den Bosch gebak te gaan halen. Bossche bollen natuurlijk. De groepvierzoon liet zich tijdens die trip van zijn meest wijze kant zien:

De man stapte namelijk de trein in en vergat daarbij het verplichte mondkapje op te zetten. Hij werd daar terecht op aangesproken door een conducteur. Helaas vond de beste man het nodig om daar iets nors over een voorbeeldfunctie naar de kinderen achteraan te mompelen. Jammer en niet nodig ook. Immers, dat je iets vergeet terwijl je drie kinderen de trein in probeert te stroomlijnen is best invoelbaar.

Daarnaast is het gewoon niet aan een conducteur om zich te bemoeien met het voorbeeld dat de man de kids wil geven. De man was dus geïrriteerd en zat stoom af te blazen. Waarop onze wijze achtjarige zei ‘ach laat nou maar. Hij doet zijn werk goed, maar een beetje te goed.’

Echt, ik ben zo onnoemelijk trots op dat figuur van ons.

Hij had verder een fijne verjaardag. We aten Bossche bollen, opa en oma kwamen, er waren cadeautjes en we aten bij een pannenkoekenrestaurant. Daar sloten we af met een ijsje met vuurwerk (met een groot dankjewel naar de medewerker die dat ongevraagd organiseerde) en als klap op de vuurpijl keek de groepvierzoon met opa naar StarWars.

Geef een reactie