De man is in ons huishouden degene die aan voorlezen doet. Hij installeert zich dan met een goed boek in een van de bedden van de kinderen en leest dan meestal veel te lang voor, want hij wil zelf ook graag weten hoe het verhaal verder gaat.

Superleuk, zo vind ik. Hij las inmiddels onder andere de brief voor de koning voor en de eerste twee delen van Harry Potter. En nog wel meer boeken hoor, maar die kan ik even niet meer verzinnen.

Het tweede deel van Harry Potter werd recent afgerond en dat sprak vooral de oudste twee nogal tot de verbeelding. De verfilming van deel 1 bekeken ze al met opa en oma, maar met het bekijken van het tweede deel moesten ze wachten tot het boek uit was. En tot de man en ik de gelegenheid hadden om mee te kijken, want die film is hier en daar best heftig.

Na wat aandringen van de groepvierzoon en groepdriedochter zegde de man toe dat we de film wel op zaterdag konden bekijken. Ze waren vervolgens zaterdagochtend teleurgesteld dat we niet uit bed gesprongen kwamen om die belofte in te lassen.

Uiteindelijk werd het dan toch zaterdagavond en kon het feest beginnen. Terwijl de man ‘s middags met de kids naar het varkensmuseum was deed ik eindelijk dingen met was en opruimen én ik deed inkopen voor de movie night.

Popcorn, m&m’s, nacho’s voor de man en mijzelf en fristi. Wat een feest. Ze genoten erg van de film. Hij was inderdaad een beetje eng hier en daar maar de groepvierzoon had nergens last van. Doordat hij het verhaal kende, kwamen er geen enge verrassingen en hij vond de spannende delen juist extra leuk.

De meisjes deden af en toe hun ogen dicht en kropen vooral ook lekker bij ons op schoot. Zelf genoot ik net zo hard mee van de film. Ik hou gewoon van Harry Potter. En ik had zelfs een primeurtje, want Nederlands gesproken had ik de films nog niet eerder gezien.

Prima concept dus, de movie night. Heeft er nog iemand leuke film tips?