Hoera, hoezee en euforie. Het derde en (vooralsnog) laatste zwemdiploma van de groepvierzoon is binnen. Het eerste kind is dus zwemveilig in zwembaden en open water zonder stroming als ik de achterkant van het C-diploma mag geloven. Toch een mijlpaal.

Het heeft uiteindelijk allemaal wat langer geduurd dan ik in eerste instantie had gehoopt en dat kwam niet alleen door Corona. De groepvierzoon kon zich op zich tamelijk snel aardig redden in het water, maar qua techniek liet het te wensen over.

Terugkijkend vind ik het vervolgens wel prima dat hij niet binnen een jaar al die diploma’s bij elkaar zwom. Sowieso had hij er wel lol in, dus dat was prettig. Maar daarnaast heb ik het gevoel dat hij nu best prima zwemt en daar ook voldoende op geoefend heeft.

Natuurlijk zullen we moeten blijven zwemmen en daarnaast is er qua zwemtechniek nog steeds wel ruimte voor verbetering. Tegelijkertijd voelt hij zich als een vis in het water en vindt hij het ook heerlijk om te zwemmen.

Mission accomplished dus. Het was nog wel even spannend of het allemaal door kon gaan en hoewel het dus doorging was het een hele toestand. Er mochten geen ouders mee naar binnen namelijk. Gewoon niet.

Het verzoek was of we de kids in de zwem outfit (met kleren dus, dat hoort bij dat afzwemmen) bij de deur af wilden leveren. En dan een tas met makkelijke kleren en een handdoek voor na het zwemmen. Want dat moesten ze zelf aan gaan trekken na het zwemmen.

Nu is de groepvierzoon inmiddels prima in staat om zichzelf aan te kleden hoor, maar hier zag ik mijn geest toch een beetje dwalen. Hij vond het afzwemmen namelijk heel erg spannend en heeft toch al de neiging om nogal te dromen in dit soort situaties.

Ik was dan ook in het geheel niet verbaasd toen de zwemjuf ruim een kwartier later na de afgesproken eindtijd naar buiten kwam met achter haar aan een hele berg kindjes, in haar hand de droge handdoek van de groepvierzoon en helemaal als laatst mijn manneke zelf.

Hij had kleren aan, was niet diep ongelukkig en kreeg zijn C diploma, dus we zijn er blij mee. Nog twee kids te gaan!