Woensdag is dus de opvangdag. De peuterdochter is de gehele dag bij Villa Yip en haar broer en zus gaan na school naar de Sportstuif. Nogal voor de hand liggend lijkt het me dat de man en ik doorgaans aan het werken zijn.

Meestal ergens in de loop van de ochtend krijg ik een melding dat er een nieuw bericht is geplaatst in de kleine vosjes. En dat is dan het soort meldingen waar ik vrij snel even naar ga kijken.

Het is de afgelopen jaren de normaalste zaak van de wereld geworden dat er gedurende de opvangdag updates komen van de bezigheden van de kids op de opvang. Ik heb wel eens gehoord dat ouders precies konden zien wanneer er werd gegeten/verluierd/geslapen.

Dat laatste vind ik echt niet zo nodig, maar die foto updates vind ik wél echt van toegevoegde waarde. Het zou prima zonder kunnen hoor, begrijp me niet verkeerd, maar het is gewoon heel erg leuk om te zien wat zo’n gupje uitvoert. Ik realiseer me dat we waarschijnlijk geen volstrekt objectief beeld voorgeschoteld krijgen, desondanks voelt het geruststellend als mijn kind op zo’n foto tevreden zit te spelen.

Op woensdag wordt het in de loop van de middag drukker op mijn telefoon. Meestal komen er dan filmpjes en foto’s van allerlei tik- en balspelletjes bij de Sportstuif. Ik geloof dat ik inmiddels een hele spellenmap kan maken met alle varianten die ik al bekeek. Om blij van te worden.

Het drieluik* boven dit stukje is trouwens van maandag. Schommelen is en blijft een favoriet thema bij de peuterdochter.


De kwaliteit is niet zo fantastisch, ik weet het. Volgens de app waarin de foto’s aangeleverd worden, kun je met de betaalde variant foto’s downloaden. Aan betalen kan ik natuurlijk niet beginnen. Vandaar dat ik screenshots maakte… De man zal het vreselijk vinden, maar daar maak ik me dus niet zo druk om.