De man raakte op zondagmiddag toen ik ging werken plotsklaps geïnspireerd om de Lego te gaan sorteren. We hebben een ongelooflijke bult van de Deense plastic blokjes waar bijzonder veel mee gespeeld wordt.

Inherent aan veel Lego is een organisatie probleem. Er zijn eindeloos veel manieren om het spul te sorteren en welke methode nou optimaal is, daar valt geloof ik over te twisten. Duidelijk is wel dat het in ieder geval prettig is om iets van een systeem te hebben, want een grote berg werkt namelijk niet.

Het voornemen om een soort Lego kast te creëren met allerlei vakjes en laatjes en een handige indeling krijgt langzaam wat meer gestalte. Dat wil zeggen, de lijst met klusjes wordt dusdanig korter dat we daadwerkelijk gaan nadenken over het aanpakken van deze klus.

Het sorteren van alle stukjes met een bepaalde organisatie als uitgangspunt is dus zeker een goed idee. Het is echter ook een megaklus, waar de groepdriedochter trouwens een talent voor blijkt te hebben.

Ze besloten een de blokjes op soort te gaan groeperen en vandaar dat er op de eettafel nu heel veel netjes gestructureerde stapeltjes liggen. In afwachting van een tijdelijk bakjes systeem, want dat ze dat beter bij de hand konden hebben, dat waren ze niet met me eens.

We hebben daarom nu een beetje een Flodder huishouden. We eten al een paar dagen in de woonkamer en als we daar dan toch zitten kunnen we net zo goed televisie kijken. Niet helemaal hoe ik de ideale gezinsperikelen voor me zie, maar voor een paar dagen best prima.