Er zijn inmiddels twee avonden in de week waarop één of alle kinderen nogal laat thuiskomen én er dan ook nog eten moet worden gefabriceerd. Er is op maandag zwemles en judo en spelen bij de kidsclub tot zo’n beetje zes uur. En op woensdag moet er worden gesport door de groepdriedochter terwijl de andere twee laat van de opvang komen.

In het ideale geval heb ik dan een maaltijd voorbereid die tien minuutjes in de oven moet zodat we lekker snel een gezonde maaltijd hebben. Helaas is die ideale situatie meestal niet aan de orde. Ik heb op vrije momenten in de weekenden of op doordeweekse dagen doorgaans te weinig puf/tijd/zin om allerlei culinaire toestanden aan de hand te halen. Ik ben geloof ik meer een lastminute koker.

Daarnaast moet een beetje voorbereide ovenschotel ook nog wel een half uur in de oven en dat is ruim meer dan de tijd die ik nodig heb voor een in-elkaar-flans maaltijd.

Zo’n geflanste maaltijd bestaat over het algemeen uit diepvriesgroenten, een bewerkte aardappel versie en een al dan niet vega eiwit bron. Een ‘agv’tje’ zo je wilt. Aardappel, groenten, vlees. Het voordeel daarvan is dat het binnen een half uur op tafel staat en ik dan intussen ook nog de vaatwasser kan uitruimen, de tafel kan dekken of uitgeblust naar mijn telefoon kan staren. Daarnaast worden dit soort maaltijden goed gegeten door de guppen.

Ik vind het alleen ook wel een beetje saai en met name de bewerkte aardappelen zijn niet echt gezond te noemen lijkt me. Best prima voor een keer, maar misschien is twee keer per week wat overdreven.

Ik ben daarom op zoek naar nieuwe varianten van snelle doch gezonde maaltijden die makkelijk in elkaar te draaien zijn. Shoot!