Hoe vergaat het jullie in 2021 tot nu toe? Ik ben zelf de eerste om te bekennen dat het me allemaal niet meevalt. Dat lag gezien de hele lockdown-Corona-uitbraak situatie behoorlijk voor de hand, maar het had ook positiever uit kunnen pakken.

Dat is vooralsnog niet het geval en daarnaast is het ook nog eens gewoon januari wat sowieso altijd al een wat troosteloze toestand is. Tel daar thuisonderwijs of noodopvang bij op, het nogal aan huis gekluisterd zitten en dan ook nog eens veel koud en nat weer en de ellende is toch wel compleet.

Nogal treurig en exemplarisch voorbeeld is dat ik vandeweek de buurvrouw appte dat ik de vuilniswagen aan hoorde komen. Niet omdat ze dan halsoverkop de kliko buiten kon gaan zetten want goede buren als we zijn regelen we dat voor elkaar, maar omdat dit voor onze peuters waarschijnlijk het hoogtepunt van de dag zou vormen…

Genoeg geklaagd, want er is namelijk ook goed nieuws. Na vandaag is deze gevoelsmatige 385 dagen durende januari over de helft! En als we dan maandag nog even doorworstelen hebben we de depressiefste dag van het jaar ook meteen gehad. Dat is toch hoopgevend vind ik.

Qua thuisonderwijs/noodopvang zitten we er inmiddels lekker in, dus de komende week zullen we ook nog wel doorrollen. En ik heb bedacht dat het gezien de omstandigheden legaal is om veel chips en chocola te eten. Daarnaast stel ik voor dat we de alcoholvrije maand doorschuiven naar het moment dat de Corona maatregelen een maand niet meer gelden. Dan kunnen we eerst een maandje feestvieren en daarna met zijn allen weer op de gezonde toer.

Overigens nam ik me persoonlijk dan weer wel voor om de standaard gezonde leefstijl en verlies kilo’s doelen binnenkort wel weer op te pakken. Met een beetje geluk wil mijn geblesseerde scheen over een week ofzo wel weer mee gaan hardlopen en hopelijk biedt het werkrooster ook weer eens wat meer ruimte.

Het laatste deel van het goede nieuws is dat het nu eerst weekend is. Voor de meeste mensen ontspannen en ondanks het feit dat ik zelf twee dagen mag gaan werken kijk ik toch al de hele week naar de zaterdag uit. Ik kan namelijk wel uitslapen en daar verheug ik me al dagen ontzettend op. Heerlijk, alleen al het idee!