Bijzonder was onze eerste Paasdag niet, maar het werd eigenlijk wel een prima dag. De man begon heel enthousiast met dertig kilometer hollen terwijl ik heel enthousiast uitsliep. Alleen dat zorgde al voor een geslaagde dag zou ik willen stellen.

De kids vermaakten zich onderwijl met beeldschermen en Lego bouwsels. Zo’n beetje halverwege de dag deden we een uitgebreide paaslunch en dachten we eens na over wat verder nog te doen. Ons nageslacht was weinig gemotiveerd voor bijvoorbeeld een fietstochtje en toegegeven, het was er niet echt weer voor.

We besloten daarom maar weer eens weer eens wat klusstappen te zetten. Althans, dat gold voor de man. Ik heb mezelf eindelijk tot het vouwen van de was weten te zetten.

We zijn al een tijd bezig met het omtoveren van de studeer- en spullen opslag kamer beneden tot een slaapkamer voor de groepvierzoon. Dat is bepaald een langdurig project waar we de laatste tijd steeds vaker stapjes in maken. Inmiddels is er een kast in elkaar geklust en zijn alle onderdelen voor het nieuwe bed binnen.

Het project van eerste paasdag was het in de lak zetten van het bureaublad-to-be. De groepvierzoon vond het wel leuk om mee te helpen en dus kreeg ik stoere klus plaatjes opgestuurd. Toen ik daar naar keek bedacht ik me dat we zonder Corona nooit dit soort mondkapjes in huis hadden gehad. Toch nog een meevaller.

Coole outfit

Het bureaublad belandde in de lak en daarna werd er lekker gegeten. Daarna bracht de man het hele spul veel te laat naar bed waar hij ook nog voorlas uit Harry Potter. Ze zijn inmiddels ergens in deel vier en genieten met zijn vieren van het verhaal.

In het kader van de sportiviteit holde ik ook een rondje. Geen dertig kilometer hoor, geen zorgen. Maar wel een rondje waarbij ik een goed uur de deur uit was. Daarbij realiseerde ik me heel zoetsappig dat ik best blij ben met het extra uur wat we nu hebben. Niet dat uur van de zomertijd, dat vind ik onverminderd stom, maar het uur van de avondklok. Nu die om tien uur is, past bij mij het hardlopen meestal precies wel en dat is buitengewoon prettig.

Ook in die zin een klein stapje in de goede richting dus.