Onlangs werd de kleuterdochter vier en uiteraard moest er voor die gelegenheid een cadeau komen. Dat viel nog niet mee, want met alle spullen van haar broer en zus erbij, heeft de kleuterdochter eigenlijk wel zo’n beetje alles wat haar hartje begeert.

Ze wist zelf ook niet echt goed wat ze nou wilde. Ze suggereerde steeds dingen die er al zijn. Toen ik zelf eens hard ging nadenken over wat nou een mooie aanvulling kon zijn, constateerde ik dat ons toen nog dreumesmeisje nog meer dan haar grote zus een poppenkind is.

Daarbij ging er een lampje branden, want al een hele tijd geleden zag ik ergens supermooie en lieve poppen voorbij komen. Van het soort waarvan ik zelf bijna met poppen zou gaan spelen, en dat wil iets zeggen.

Na wat peinzen en twijfelen, we hebben het over een handgemaakte, gepersonaliseerde pop, trok ik de stoute schoenen aan en benaderde de dame die de prachtige waldorfpoppen vervaardigt.

Maureen bleek tot mijn grote vreugde wel in voor een project voor ons jarige jobje. Ze heeft In werkelijk een recordtempo een levensgrote waldorfpop geheel naar onze wensen gemaakt. Daarbij betrok ze ons ook nog eens bij het maakproces. Ik heb echt ontzettend van alle doorgestuurde foto’s genoten.

De baby voor de kleuterdochter kreeg logischerwijs blonde haartjes en bruine ogen. Ik stuurde Maureen wat foto’s door van ons meisje en ze wist haar prachtig in de pop gevangen. De kleuterdochter koos zelf de stofjes uit voor het broekje, het luiertje en het kussentje van haar toekomstige poppenkind.

Toen ik haar een foto liet zien van het resultaat was ze heel duidelijk. Mimi zou de naam worden. Vlak voor de Pasen werd Mimi gebracht door de postbode en ik had me geen beter cadeau kunnen voorstellen. Als bonus lag er ook nog een eenhoornknuffel in de armen van Mimi. Wat een geluk.

De kleuterdochter speelt en knuffelt nog meer met Mimi dan ik van te voren had gedacht. Ze heeft uiteraard een vaste plek in bed gekregen en is daarnaast ook heel vaak beneden te vinden. Ze krijgt eindeloos schone luiers, (nep)badbeurten, flesjes en hapjes. Het is te lief om te zien.

Een grote aanrader dus. Deze levensgrote en ook lekker zware babypop. Ik heb goede hoop dat ze daar nog jaaaaaren plezier van gaat hebben.

Meet Mimi!