Nu de heilige geest weer is nedergedaald, ik dacht heel even aan een geest in dan wel uit een fles, maar dat is vast ongepast, is de hele cyclus met christelijke feesten weer even rond. De ramadan en het bijbehorende Suikerfeest zijn toevalliger wijze dit jaar ook al klaar en van andere religieuze feesten heb ik geen verstand.

Het is wat mij betreft wel even prima dat de vrije feestdagen voorbij zijn want dan kunnen we weer eens gewoon een paar normale weken gaan draaien. Doorgaans vind ik het wel lekker, al die vrije dagen in het voorjaar, maar nu vond ik er weinig aan.

We hadden met alle lockdowns en quarantaine inmiddels wel lang genoeg thuis gezeten. En als het op al die dagen nou stralend weer was, maar dat viel ook nog al tegen. Of in het water zo je wilt. Er viel de afgelopen tijd zoveel water dat het grondwaterpeil in Nederland weer op peil is, aldus het NOS-journaal. Dan heeft het dus pittig doorgeregend.

Tot mijn grote geluk zijn ook de gyms weer open en ik kijk nu ontzettend uit naar het oppakken van de routine met werk en sport en een lekker saai ritme. Waarbij ik dan af en toe op mijn gemakje wat thuis kan werken en wellicht ook het huishouden weer eens wat op orde krijg.

Met nog een kleine twee maanden tot de zomervakantie en tussendoor nog een weekje vakantie in het vooruitzicht waarin we heel burgerlijk een huisje in een vakantiepark boekten, zou dat in theorie moeten lukken. In de praktijk zal er wel weer iets zijn wat mijn plannen in de war schopt, maar inmiddels kunnen we toch alles aan lijkt me.

Heb een fijne week!