We hebben deze (mid)week een huisje in huisjespark ‘hof van Saksen’. Een prachtig park wat ik normaalgezien eerlijk gezegd een beetje te duur vind. Maar doordat er sprake is van een tussenvakantie konden we tegen een betrekkelijk gunstig tarief terecht. En aangezien er recent vanalles versoepeld werd, kunnen we ook nog gebruik maken van zo’n beetje alle faciliteiten.

Op weg naar Nooitgedacht, want daar ligt het park, kwamen we langs Emmen en maakten we van de gelegenheid gebruik om weer eens naar de dierentuin te gaan. Opa en oma gingen ook mee en zo was er sprake van alweer een familie uitje. Heel tof.

Het weer was ons niet erg gunstig gezind, maar het maakte me niet eens meer zoveel uit. Hoe heerlijk om weer eens met zijn allen op pad te kunnen. Laarzen aan, paraplu’s mee en gaan!

Wat bepaald mee hielp is dat er in Wildlands een heel groot binnendeel is. Het is er tropisch warm, heel vochtig, je kunt een boottochtje maken en de kids kunnen heerlijk klauteren. De groepvierzoon had een zeer gewenste ontmoeting met een roodknievogelspin (eng beest!) en er was ook nog lekkere koffie te krijgen.

In de middag trotseerden we dan toch de regen en gingen we op Savannetoer. Best cool dat je tussen de savannebeesten door wordt gereden en de groepdriedochter en groepvierzoon waren ook bijzonder gecharmeerd van de achtbaan. Het was een tamelijk vriendelijk exemplaar waar zelfs de kleuterdochter in kon. Ze constateerde na twee ritjes dat het ‘leuk eng’ was. Lijkt me een goede samenvatting.

Om vijf uur werden we zo’n beetje het park uitgeschopt en deed de man zijn fiets kleding aan voor een tochtje richting ons huisje. De komende dagen gaan we zwemmen, spelen, chillen en natuurlijk op jacht naar Hunebedden.