Vandaag was een spannende dag voor mijn moederhart. De kindjes gingen namelijk een ochtendje wennen op het kinderdagverblijf. Over de peuterzoon maakte ik me daarbij niet zoveel zorgen. Hij ging tot een jaar geleden met veel plezier naar Villa Yip en sinds die tijd vond het ook leuk op de peuterspeelzaal.

Voor de dreumesdochter is dat toch een ander verhaal. Natuurlijk is ze wel eens een paar uurtjes zonder mij of de man geweest, maar dat was bepaald niet altijd een doorslaand succes. Bovendien is dat toch nog wel iets anders dan op een kinderdagverblijf. Ik was dus erg benieuwd hoe het zou gaan.

En het ging goed! De peuterzoon wilde niet eens meer met me mee terug naar huis en de dreumesdochter was erg blij toen ik haar kwam halen en gaf de leidsters hele lieve kusjes. Ze hadden het allebei leuk gehad.

De peuterzoon ging eigenlijk gewoon verder waar hij een jaar geleden gestopt was. Zo vond hij het ook erg leuk om juf A. weer te zien:

Peuterzoon: Heb je je paarse motor nog?
Juf A.: Nee, ik heb een andere gekocht.
Peuterzoon: Mag ik die zien?
Juf A.: Als het mooier weer wordt, kom ik weer eens met de motor.
Peuterzoon: Ik neem volgende week mijn (duplo)motor en Juf A. mee (de motoragent die bij de duplomotor hoort is nog altijd vernoemd naar Juf A.)

Volgens mij gaan de kindjes het erg naar hun zin krijgen bij ‘Yip’, zoals de peuterzoon het er noemt. En ik heb vanaf volgende week een dag per week voor Care4moving. Win-win dus!