Het zal de regelmatige meelezer wellicht niet erg verbazen dat wij de afgelopen week veel binnen hebben gehangen. Superjammer, want het is eindelijk lekker weer. Maar ja, de arme peuterzoon ligt al weer een paar dagen voornamelijk op de bank en ook de dreumesdochter zit nog niet helemaal lekker in haar vel.

Op dit soort dagen ben ik daarom meestal erg blij met Netflix. Ze hebben lekker veel aanbod voor kinderen, er is geen gedoe met reclame en het is altijd beschikbaar. Daarnaast kijken de man en ik ook op zijn tijd graag naar een film of serie.

Eén van de films die hier, en ik vermoed bij vele andere huishoudens met ons, bijzonder populair was, is Frozen. De peuterzoon vindt er niet meer zoveel aan inmiddels, maar de dreumesdochter is haast idolaat van Anna, Elsa en Olaf. Zo af en toe zingt ze zelfs heel gezellig ‘Gooooooo’.

Ik schreef bewust populair was, want Frozen is sinds deze week niet meer te bekijken via Netflix. En ik moet u bekennen, daar ben ik op zijn zachtst gezegd niet van gecharmeerd. De dreumesdochter vindt het nog veel minder leuk.

Ergens begrijp ik het wel hoor, het is vast een verhaal met rechten en betalen en duur en meer van dat soort dingen. En je zou ook kunnen denken ‘get over it’, of zoals ze het bij Netflix zelf heel irritant formuleerden ‘laat het gaan, laat het los’. Maar ik vind dat toch ook makkelijk gezegd. Leg kleine kinderen maar eens uit dat hun favoriete film verdwenen is omdat de heren en dames bij Netflix het niet voor elkaar hebben.

Eerder verdwenen ook al het bij ons zeer populaire Brandweerman Sam, Planes en Cars uit het aanbod. Het wordt zo langzamerhand vervelend dat we er schijnbaar van op aan kunnen dat als iets populair is, het ook snel zal verdwijnen. Zou er een tactiek achter zitten?

Wij bezinnen ons intussen maar eens op andere manieren van kindertelevisie bekijken. Iemand nog leuke tips?