De dreumesdochter dus, ruim anderhalf is ze inmiddels en ze weet bepaald goed wat ze wil. Ik schreef er gister al over, maar dit staaltje eigengereidheid wil ik jullie toch niet onthouden.

Voor veel kleine kindjes zijn schoenen erg leuk om mee te spelen. Het is natuurlijk supergrappig om schoenen van pappa of mamma aan te trekken. Dat vindt ook de dreumesdochter. Daarnaast houdt ze ook erg van haar laarzen.

Het wil daardoor wel eens gebeuren dat de laarzen op vrij onconventionele plaatsen uitgaan en daar ook blijven liggen. Zo vonden we ze gisteravond bij het naar bed gaan terug in de cosleeper. Dat bleek niet handig, want ondanks het tijdstip wilde de dreumesdochter persé haar laarzen aan. 

Aangezien ze toch echt niet van plan was om te gaan slapen zonder die dingen aan haar voeten en de man en ik ook niet zo goed wisten waarom niet, sliep de dreumesdochter vannacht dus met laarzen aan. Het leverde vanochtend een leuk plaatje op. En ik leerde dat ik de laarzen ook bij het naar bed gaan uit het zicht moet houden.