Zoals ik al aan voelde komen werd Koningsdag 2016 voor mij niet direct de meest feestelijke dag ooit. Daar moet ik wel even bijzeggen dat ik dat nu niet echt een probleem vond. Ik vond het wel relax eigenlijk zo’n vrije dag midden in de week. Het enige minpuntje is dat ik nu een beetje van mijn apropos ben; in mijn beleving gaan we nu weer opnieuw beginnen met de week. Dat heeft dan weer als voordeel dat het lekker snel weekend is.

De dag begon met een onzachte landing van de peuterzoon op het hoofd van de man die daarop met veel gevoel voor dramatiek ter aarde stortte. Vervolgens keken de kindjes een filmpje, aten we een mini-ontbijt op bed (jeej voor de man), douchten we rustig, zongen we voor de koning (althans, de dreumesdochter en ik) en ruimde ik wat op. De man besloot dat het toen wat opklaarde en ging met de peuterzoon naar de vrijmarkt in Veldhoven. De heren regenden totaal een keer of drie nat maar hadden het desondanks naar hun zin. Een fiets hebben ze niet gescoord, wel genoten ze van een Luikse wafel.

In de tijd dat ze weg waren sliep de dreumesdochter en viel ik de wasberg aan, met succes kan ik wel zeggen. Ook ruimde ik de keuken op én zocht speelgoed uit. Ik was in vorm. ’s Avonds heb ik die vorm maar even uitgebuit, je weet immers nooit wanneer het terugkomt, en verrichtte ik nog wat poetswerkzaamheden.

Op de één of andere manier verzandde ik daarna in het bekijken van de foto’s die in verschillende app-conversaties werden verstuurd. Zonde van de tijd vind ik eigenlijk (ik heb echt een grote stapel boeken liggen die ik op dit soort momenten zou kunnen gaan lezen), maar wel buitengewoon vermakelijk. Ik kwam en foto van de peuterzoon tegen toen hij nog dreumes was. Hij geniet er duidelijk van zijn maïskolf en ik vind het een erg leuk plaatje. Vandaar dat ik het hier maar eens deel. Jammer dat kwaliteit te wensen over laat.

Best leuk om zo eens terug te kijken. Kan ik aanbevelen :).