Lieve wasmachine,

Hoe gaat het met je? Ben je nog een beetje happy daar in je berging met de droger, het wasmiddel, de voorraad en de opgeruimde spullen?

Eerlijk gezegd maak ik me een beetje zorgen om je lieve wasmachine. Gister maakte je opeens zo’n vreemd geluid. Alsof je vreselijk boos was dat ik je wat vol had gepropt. Toen ik de schone kinderkleertjes uit je trommel haalde, leek je ook minder soepel te draaien.

Is er soms iets aan de hand? Voelde je soms aan dat ik had staan lonken naar een andere, wat grotere machine? Want eerlijk is eerlijk, soms ben je net een maatje te klein voor al het werk dat je moet verzetten. En van een hete luierwas raak je wel eens wat van de kook.

Wees maar niet bang hoor, lieve wasmachine. Ik zet je heus niet zomaar aan de kant. Ik ben hartstikke blij met je en zou me geen raad weten zonder je trouwe bijdrage aan ons huishouden. Inmiddels draai je al weer zeker zes jaar onze wasjes en sinds de komst van de kleine huisgenootjes heb je je inspanningen behoorlijk moeten vergroten.

Een tijdje ging dat niet zonder slag of stoot, maar je hebt je supergoed hersteld en ik ben erg trots op je prestaties. Ik hoop dan ook dat je nog een flinke tijd deel wilt uitmaken van ons huishouden, we willen je echt nog niet kwijt!

Veel liefs,
Je wasaanvoerder