Met dank aan de man die de zegeltjes fixte en de reservering regelde, deden wij een dagje helemaal niets. Nouja, het heet niets doen, maar ik vond dat we nog tamelijk druk waren met al het ge-ontspan. We deden een dagje wellness, in normaal Nederlands een dagje sauna dus, in Geldrop.

Voor mijn gevoel een eeuwigheid geleden ging ik eigenlijk best heel vaak naar de sauna, iets minder lang geleden gingen de man en ik in ieder geval soort van regelmatig. De laatste jaren kwam het er echter niet meer zo van, hoe zou dat toch komen he, we hebben immers zeeën van tijd voor dit soort dingen. De laatste keer dat ik in een sauna was, was nog voordat ik zelfs maar zwanger was van de dreumesdochter en de snelle rekenaar kan dan bedenken dat het dan in ieder geval 2,5 jaar geleden moet zijn.

Anyway, met de leuke zegeltjesactie moesten we toch echt weer eens gaan vond de man, en ik kon daar uiteraard alleen maar achter staan. Dus stapten wij vanochtend nadat we de kindjes naar Yip brachten en het huis fatsoeneerden op de fiets. Dat had nog wat voeten in aarde, want welke fiets zouden we nemen. Het liefst gingen we per racefiets, maar die konden we niet goed stallen en ze zijn qua bagage ook niet zo handig. De mammafiets is wel erg lomp gezien de toch ruime afstand. Troubles, troubles…

Het werden de toer- en de werkfiets. We hadden heerlijk weer bij het tochtje, zagen stukken van Eindhoven die we niet eerder zagen en belandden aardig op tijd daar in Geldrop. En wat was het fijn, rustig samen een gesprek voeren, alle sauna’s en baden uitproberen, een opgieting bijwonen, lekker eten, wat wil een mens nog meer. We zijn helemaal zen geworden.

Zo’n verkwikkend dagje is, zo vind ik, erg goed ter oplading van de mammaskills en komt ook de relatie ten goede. En de gezondheid, al die ontspanning moet goed zijn voor het hart. Vandaar dat ik me bedacht dat eigenlijk alle ouders laten we zeggen één keer per jaar een dag sauna zouden moeten krijgen. Als aanvulling op de kinderbijslag ofzo? Dat is natuurlijk niet erg sympathiek voor diegenen zonder kinderen, dus misschien kan er beter een voucher deel uitmaken van het belastingstelsel of verzekering. Meneer Rutte, mevrouw Schippers, regelt u het even? Het zou best eens kosteneffectief kunnen zijn.

Wij kunnen er voor nu in ieder geval weer even tegen. Ik nam me trouwens voor om het volgende saunabezoek niet weer ruim twee jaar te laten wachten. En ik moet toch echt eens investeren in een badjas.

 

 


Fotocredits voor Jana Kollarova via rgbstock