Queen Bee, zo voelde ik mij. Dat Bee heeft iets van doen met de eerste letter van mijn naam, vandaar ook dat Beeing around, mocht je dat nog niet gezien hebben. Het queenschap kwam omdat ik werkelijk gruwelijk gepamperd werd.

‘Komen jullie spelen?’ Zo vroeg een medemamma en vriendinnetje. ‘Gezellig’, zo antwoordde ik. ‘Het is wel een eind fietsen, zal ik jullie komen halen?’ Kwam er terug. ‘En komen jullie dan ook barbecuen?’

En zo geschiedde. We hadden een heerlijke dag in de tuin van een peutervriendje en zijn mamma’s. De kindjes speelden eindeloos met water, een mini-bbq, een speelmoestuin (van plastic, dat scheelde ’s avonds in de noodzaak tot douchen). En dan was er binnen ook nog allerlei fantastisch speelgoed voor als je buiten even uitgekeken was.

Als klap op de vuurpijl werd aan het eind van de middag de echte bbq aangestoken. De peuterzoon raakte er werkelijk niet over uitgepraat. We aten lekker van wat vleesjes, salade, stokbrood en natuurlijk kruidenboter. Toen de dreumesdochter echt genoeg had van alles, kwam ze rustig bij me zitten en viel in slaap.

 
Uiteraard had de peuterzoon mij vlak daarna zeer dringend nodig. Ik legde de dreumesdochter bij één van de medemamma’s en ging hem helpen. Daarop deed de dreumesdochter een oog open, constateerde dat ze eigenlijk prima lag en tukte lekker verder. En dus zat ik opeens heerlijk te kletsen terwijl de één speelde en de ander sliep. Wat lekker zeg.

Zo rond een uur of acht ging het lichtje van beide peuterjongetjes toch echt een beetje uit. De peuterzoon was geloof ik het liefst blijven slapen, zo heerlijk speelde hij, maar hij vond het toch ook leuk om nog even in de auto te mogen. En ook hij viel prompt in slaap.

We werden weer keurig thuis, de dreumesdochter zelfs in bed, afgeleverd en na een korte onderbreking sliepen de kindjes weer verder. Wat fijn om er zo’n beetje onverwachts op deze manier op uit te gaan. Het is leuk om gewoon te zien hoe de dag loopt en geen plan te hebben over wanneer er persé moet worden gegeten en geslapen. Al met al sliep de dreumesdochter betrekkelijk vroeg en de peuterzoon betrekkelijk laat. En nu hoop ik heel hard dat dat een positief effect heeft op het uur van ontwaken.